Over ons

Sofie en Emma zijn twee zusjes met het hart op de juiste plek. Na het zien van de film ‘Achtste groepers huilen niet’, een verfilming van het boek van Jacques Vriens, kregen de meisjes inspiratie om wensen te laten uitkomen van kinderen met een ernstige ziekte. Na zelf gestart te zijn met de eerste acties, droegen steeds meer mensen, bedrijven en instanties hun initiatief een warm hart toe.

Sofie

Sofie is 15 jaar en een liefdevolle meid met oprechte aandacht voor mensen om haar heen. Ze is zit op de HAVO, en naast haar goede doel is ze gek op hockey en keept in de A bij HC Helmond. Sofie is fan van Ed Sheeran. Opruimen is niet één van haar sterkste kanten maar ze wordt wel blij van haar bijbaan in de keuken van restaurant La Cubanita.

Emma

Emma is 14 jaar en zij is de pittige van de twee. Geen uitdaging is te groot. Zonder angst zit ze in de engste achtbanen. Ze is pittig maar oprecht. Naast wensen uit laten komen met haar goede doel is Enma ook erg creatief en sportief. Ze is hockey keeper in de B1 bij HC Helmond. Daarnaast zit ze op de Havo en wil ze later iets gaan doen met sport of werken als kok in een goed restaurant en dan het liefst bij de nagerechten.

Comité van aanbeveling:

Joyce Sombroek

Ex-Keepster NL elftal hockey

Stichting Achterstevoren geeft kinderen een beetje extra energie, die ze helpt om te blijven vechten tegen hun ziekte. Ik steun deze meiden!”

Silvan Stoet

Radio Veronica DJ

“2 Meiden met een hartje van Goud! Als je op deze leeftijd al meeleeft met kinderen die het moeilijk hebben, dan verdien je een pluim! Keep up the good work, dames!”

Petra van Bremen

Best-Ager Fotomodel

“St. Achterstevoren maakt het onmogelijke mogelijk, dromen en wensen van kinderen door kinderen in vervulling te laten gaan, wat een prachtig initiatief!”

Wolter Kroes

Zanger

“Fantastisch hoe Sofie en Emma zich op hun leeftijd al inzetten voor ernstig zieke kinderen!”

Wil jij ook deel uitmaken van ons Toverteam?

Meld je aan, word vrijwilliger en help mee om glimlachen te toveren op de gezichten van de kinderen die erg ziek zijn.